Adana Ücretsiz Kamp Alanları
Adana, yeşil doğası, vadileri, kanyonları sebebiyle kamp yapılabilecek birçok alana sahiptir. Doğa ya da deniz kampı arasında seçim yapmak yerine, ikisinin bir arada olduğu kamplar yapabilirsiniz. Bu kamp yerlerinin de sahip olduğu birçok avantaj ve dezavantajları vardır. Ücretsiz kamp alanları, çadır, karavan gibi farklı şekillerde konaklayabileceğiniz alanlar ile ilgili bilgileri sizler için derledik.
Her ne kadar yaz aylarında Çukurova’da yer alıyor olması ile nem oranı yoğun olsa da Adana kamp yerleri sizleri şehrin sıcak havasından kurtulmanızı ve doğanın içinde huzur dolu zamanlar geçirmenizi sağlamaktadır.
Körkün Kanyonu Kamp Alanı
Adana ücretsiz kamp alanları içerisinde ön plana çıkan Körkün Kanyonu; huzuru, dinginliği ve muazzam doğasıyla Doğa fotoğrafçılarının tek kelimeyle bayılacağı bu yer, birbirinden güzel fotoğraf karelerine imza atma fırsatı sunuyor. Bitki örtüsünün çeşitliliği ile kanyon yeşilin her tonunu görebileceğiniz bir yerdir.
Şehir merkezine 61 km mesafede yer alan Körkün Kanyonu, Karaisalı ilçesinde yer almaktadır.
Yürüyüş aktiviteleri için uygun bir yer. Görkemli ağaçlara sahip, tertemiz bir dere kıyısında ve kuş cıvıltılarını dinleme imkânı bulabileceğiniz bir yer. Duru suyunda serinleyebilmeniz mümkün. Çadırla kamp yapmak için idealdir. Bölgede elektrik, tuvalet, duş ve market imkânı olmadığı için gelmeden önce temin etmeniz önemli.
Adana’nın henüz pek fazla kişi tarafından keşfedilmemiş bir bölgesi burası. O yüzden genelde hep sessiz-sakin oluyor. Bu alanda kamp yapmak için ücret ödenmesine gerek yoktur.
Yerköprü Kanyonu Kamp Alanı
Ücretsiz bir şekilde kamp yapabileceğiniz alanlardan birisi olan Yerköprü Kanyonu Adana’nın Karaisalı ilçesinden 10 km uzaklıkta bulunmaktadır. Yer köprü kanyonu, doğası ve coğrafi şartları ile genellikle taşlık alanların bulunduğu, ufak şelaleleri ve zengin bitki örtüsü ile huzurlu bir ortam sunmaktadır. Kanyonun içinde akan dere, etrafında ki ormanlar ve temiz havası ile sizi adeta huzurun içine çekmektedir.
Çadırınızla kamp yapmak, yürüyüş ve piknik yapmak için harika bir yer. Ateş yakmanın serbest olduğu bölgede, hiçbir tesis olmadığı için tuvalet, çeşme ve market gibi alanlar yok. Gelmeden önce ilçede bu ihtiyaçlarınızı gidermenizde fayda var. Giriş ücretsiz. İlçeye kadar toplu taşıma kullanma şansınız var.
Belemedik Tabiat Parkı Kamp Alanı
Adana’ya 112 kilometre ve Pozantı’ya 11,6 kilometre uzaklıkta yer alan Belemedik Tabiat Parkı, Adana’nın Pozantı ilçesinde yer alan Belemedik Tabiat Parkı çadır kampı ve karavan kampı için uygundur. İmkan olarak sadece tuvalet bulunan Belemedik Tabiat Parkı içerisinde piknik de yapılabilir. Tabiat Parkı sahası içerisinde lokanta ve restoranda bulunmaktadır. Tabiat Parkı içerisinde, yerde ateş yakmak yasaktır. Trekking, fotoğrafçılık, sportif aktiviteleri, bisiklet turu ve manzara seyri gibi aktiviteler gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca Tabiat Parkı sahasından, Adana-Ankara tren yolu geçmektedir. Belemedik tren istasyonuna giderek tren yolu ve tren fotoğrafları çekebilirsiniz. Bu kamp alanını ücretsiz kamp alanları gibi saysak bile çok minimum bir giriş ücreti dahilinde çadır ve karavan park alanını kullanabiliyorsunuz. Tren ile ulaşım sağlanabilir.
Adana’da bulunan ve kamp yapılan bir diğer kamp alanı da Belemedik Tabiat Parkı’dır. Burada çadırınızı nereye kurarsanız orada kamp yapabilirsiniz herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Belemedik Tabiat Parkı’nın en önemli özelliği olarak el değmemiş bir yer olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Öyle ki burada 1.Dünya Savaşı’nda Almanların yapmış oldukları yapılar ve mezarlıklar günümüze kadar gelmiştir. Doğanın ortasında ve ağaçları bol olan bir bölgedir. Adana’da bu kadar gölgelik alan bulmak takdir edecek olursunuz ki oldukça zordur. Bu sebeple Adana’nın en sıcak dönemlerinde bile buraya gelip serinleyebilirsiniz. Aynı zamanda oldukça güzel ve insana huzur veren bir deresi de bulunmaktadır.
Belemedik Çakıt Vadisi
Çakıt Vadisi kamp alanı zor arazi ve özellikle kışın zor iklim koşullarına sahip olduğundan sadece profesyonel olarak kampçılık yapmak isteyenler için uygun olduğunu hatırlatalım.
Bun haricinde İlk kez kamp yapacaklar ve çocuklu aileler için maalesef iyi bir seçim olmayacaktır. Doğanın içinde kamp yapmak istediğinizde size iyi bir seçeneği de Çakıt Vadisi oluşturmaktadır. Yeşil doğası ortasında ki akarsuyu ile muhteşem bir güzellik sunmaktadır. Doğa yürüyüşleri kamp adetleriniz arasında yer alıyorsa burada keşfe çıkmaya hazır olmalısınız. Çadır kurmanın ücretsiz olduğu bu yerde bir tesis bulunmamaktadır.
Dokuzoluk Kanyonu Kamp Alanı
Adana, Karaisalı’da yer alan Dokuzoluk kanyonu kamp alanı çadır kampı için uygundur. Herhangi bir tesis bulunmayan kanyon içerisinde; fotoğrafçılık, trekking ve manzara seyri aktiviteleri gerçekleştirilebilir. Kontrollü olduğu sürece ateş yakmak serbest. Ayrıca tuvalet ve çeşme imkanları da bulunuyor. Zaman zaman yabani hayvanları görebilir ve seslerini duyabilirsiniz. Toplu taşıma ile ulaşım yok. Elektrik imkanı olmadığı için kafa lambası veya el feneri tercih edebilirsiniz.
Merkezboztahta Köyü’ne yakın bir yerde konumlanan bu bölge; çeşme, WC ve çardak gibi imkânlar barındırıyor. Yeme-içme ihtiyaçlarınızı Merkezboztahta Köyü’nden karşılayabilirsiniz. Kanyona yalnızca 1,5 kilometre mesafede.
Tabiat harikası olan bu alanda onlarca bitki çeşidini bir arada bulabilir ve doğa ile iç içe olmanın tadını çıkartabilirsiniz. Karaisalı ilçesi sınırları içinde olan bu kanyon hafta sonları günübirlik gelen kişiler tarafından çok tercih edilmektedir. Bu nedenle sakinlik isteyen kişiler için hafta içi kamp yapmaları tavsiye edilmektedir.
Kapıkaya Kanyonu Kamp Alanı
Doğa aktiviteleri denildiğinde Karaisalı ilçesi başta geliyor. Kapıkaya kanyonu bu ilçede yerini alıyor. Taşlık bir zemine sahip olan kanyonda kampınızı atmadan önce zemin temizliğini yapmalısınız. Adana en iyi kamp alanları arasında yerini alan bu kanyon bakirdir.
Yüzlerce çeşit bitki bulunan Kapıkaya Kanyonu, Karaisalı ilçesinde bulunmaktadır. İlçe merkezine yaklaşık 6 km mesafede. Kanyona özel araç kullanarak ya da yürüyerek gidebilirsiniz. Kanyonda 7250 metre uzunluğunda bir yürüyüş parkuru mevcut. Yerler taşlık olduğu için çadır kurarken dikkat etmelisiniz. Bisiklet gezileriniz için bisiklet yolu da mevcut. Çınar, meşe, zakkum, kızılçam gibi yüzlerce çeşit bitki kanyonu renklendiriyor. Giriş kısmında çay içip bir şeyler yiyebileceğiniz ve tuvalet gibi ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz küçük bir tesis bulunmaktadır. Giriş ücretsizdir.
Bahçecik Piknik Ve Kamp Alanı
Doğal güzellikler açısından zengin olan Karaisalı’da yer alan Bahçecik, Kapıkaya Kanyonu’ndan sonra 10 dakika yürüme mesafesinde. Halk tarafından fazla bilinmediği için bakir kalmış, güzelliğini hiç bozmamış bir yer. 20 metrelik mesafeden akan Bahçecik Şelalesi harika bir manzara sunmakta. Temiz hava, şelale manzarası ve çeşitli ağaçların içine kurulu bir mesire alanı mevcut. Belediye çadır ve piknik masaları için güzel bir alan inşa etmiş. Tuvalet ihtiyacınızı giderebileceğiniz alanlar var.
Kamp Olanakları ise Yürüyüş parkurları bulunmaktadır. WC, duş, çeşme ve elektrik gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Örcün Kamp Alanı
Örcün Kamp Alanı, Adana şehir merkezine 20 km mesafe de yer almaktadır. Bu kamp alanı Seyhan ve Çatalan Barajı’nın arasındaki çay yakınında yer almaktadır. Hem sahip olduğu zengin orman manzarası hem de hem de sakin huzurlu bir ortam sunması ile kamp yapmak isteyenlere eşsiz bir ortamdır.
Prodos kamp alanına yakın bir lokasyonda olan Örcün Kamp Alanı, Şehrin Çukurova ilçesindedir. Çay kenarı olan kamp alanında huzurlu, keyifli günler geçirebilirsiniz. Bölgede wc, market, elektrik yok. Buraya gitmeden önce tüm eksiklerinizi gidermeniz gerekmektedir.
Yumurtalık Belediyesi Gençlik Kamp Alanı
Şehir merkezine 1 saatlik mesafede yer alan Yumurtalık Belediyesi Gençlik Kampı, sahil kenarındadır. Toplu taşımayla kolayca ulaşabilirsiniz. Mekânda barakalar ve çadır alanları mevcut. Kamp alanından faydalanmak ücretsizdir.
Yumurtalık ilçesinin sahilinde bulunan bu mekân çadır alanlarına ve barakalara sahip. Kamp bölgesinde yemek, su ve WC gibi ihtiyaçların karşılanabileceği yerler mevcut. Fakat bölge son derece bakımsız, baştan söyleyelim. Gidince kötü bir sürprizle karşılaşmaya hazır olun.
Çukurova Üniversitesi Kamp Alanı
Yumurtalık’ta yer alan kamp alanı Çukurova Üniversitesine ait. Toplu taşımayla gidebileceğiniz yer ıssız ve sakin bir yer. Sakinlik arayanlar için bir alternatif olabilir. Ateş yakabilir, kumsala kamp atabilirsiniz. Günübirlik denize girmeniz ve piknik için de uygun bir alan. Kullanımı ücretsizdir. Gelmeden alışveriş ve tuvalet gibi ihtiyaçlarınızı gidermeniz iyi olacaktır. Sahile Yürüme Mesafesinde olup WC ve denize girilebilir alan. Çeşme, duş ve elektrik imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz. Kamp alanında herhangi bir tesis bulunmuyor.
DSİ – Çamlık Piknik Ve Kamp Alanı
Seyhan’ın Yüreğir bölgesinde, Devlet Su İşleri’ne ait bir araziye kurulan piknik ve kamp alanı şehir merkezine oldukça yakın. Toplu taşıma ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Adana halkı ve kamp severler tarafından oldukça rağbet görmekte. Uzun ağaçların arasına kurulmuş alanda mangal, piknik masaları ve çadırlar için bölümler bulunmakta. Sakinlik arıyorsanız tercih etmemelisiniz. Kamp alanını kullanmak ücretsizdir. Yakın çevrede alışveriş yapabileceğiniz marketler mevcut. Piknik masaları, mangal yakılabilir alanlar ve yürüyüş parkurları mevcut. WC ve çeşme gibi yerler bulunmuyor.
Küp Şelalesi Kamp Alanı
Metrelerce yüksekten dökülen şelalelerin oluşturduğu küçük gölün suyunun serinliği insanı girdiğinde adeta kendine getirmektedir. Müthiş manzarası ve temiz havası ile Adana’da kamp yapmak isteyen kişiler için huzuru, sakinliği sunmaktadır. Kamp yapmak için ücret ödenmeyen bu alanda çadırınızı rahatça kurabilir ve yılın bütün stresinden kurtulabilirsiniz.
Aladağ ilçesinde bulunan Küp Şelaleleri, büyüleyici güzellikleri ve zengin yaban hayatıyla şehir hayatından soyutluyor. Yürüyüş ve yüzme gibi aktiviteler için gayet uygun olan bu yer, 4 mevsim değişik renklere bürünen ormanlarıyla kendine hayran bırakıyor.
Kamp alanı doğal olduğundan herhangi bir kamp olanağı bulunmamaktadır. Ayrıca çevresinde market veya restoran yok. Bundan dolayı kamp alanına gitmeden muhakkak alışverişinizi yapıp kamp ekipmanlarınızı hazırlayın.
Karboğazı Kamp Alanı
Adana’nın sıcak yaz günlerinde bile soğuk olan Karboğazı’nda, yaz aylarında dahi yerde kar görülüyor. Adınıda zaten bu özelliğinden almaktadır Engebeli bir arazi olan Karboğazı’na giderken, arazi aracı kullanmanız faydalı olacaktır. Karboğazı’nda karavan kampı yapmanın zor olduğunu belirtelim. Yolu kötü olmasından dolayı zorlanabilirsiniz.
Karboğazı Kamp Alanında Tuvalet, market ve duş gibi imkanların olmadığı, sadece dağların arasında doğa ile baş başa vakit geçireceğinizi belirtelim. Bu yüzden yiyecek, ekipman ve çeşitli temel ihtiyaç malzemelerinizi almadan gitmeyiniz.
Zeytinbeli PLAJI
Zeytinbeli Plajı, Adana ili ve Yumurtalık ilçesi sınırları içerisinde yer alan Ücretsiz bir plaj olup, bağlı bulunduğu ilçenin merkezine 4 km mesafededir. Mavi bayrak bulunmamaktadır.
Zeytinbeli Plajına girişler ücretsizdir. Zeytinbeli Plajına girişler ücretsizdir, Plajda kamp yapılabilir, Ekipmanlarınızı getirirseniz balık tutabilirsiniz. Duş ve tuvalet mevcut, Otopark imkanı mevcut.
Ceyhan Kırmıtlı Kuş Cenneti
Gerçekten de adında ki cennetin doğru olduğunu gösteren bir yer olarak Kırmıtlı Kuş Cenneti harika doğası ile ziyaretçilerinin ruhunu dinlendirmektedir. Kuş türlerini görebileceğiniz, akan suyun kenarında kuracağınız çadırınız ile huzurun kollarına kendinizi bırakacağınız bir yerdir. Bir tablo gibi manzarası ile hatıralarınız arasında önemli bir yer tutacak olan bu alanda çadır kurmak için ücret ödenmemektedir.
Adana Ücretsiz Kamp Alanları listemizin şimdilik sonuna geldik. Her geçen geçen gün eklemeler yaparak devam edeceğiz. Sizlerde Adana’da yer alan Karavan veya normal kamp alanlarını yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz. Güzel bir kamp geçirmeniz dileğiyle iyi tatiller dileriz 🙂
Bu yazımızın videosunu @eniyigezirotasi Youtube adresinden izleyebilirsiniz.