Düzce

GÜZELDERE ŞELALESİ TABİAT PARKI

Güzeldere Şelalesi, Düzce’nin Gölyaka ilçesinin sınırları içerisinde Düzce’ye 28, Gölyaka’ya ise 16 km mesafedeki Gölyaka-Güzeldere Köyü’ndedir ve rakımı 630 metredir.

Güzeldere Köyü’nden geçen Bıçkı Deresi üzerinde bulunan Güzeldere Şelalesi 130 m. yükseklikten dökülen suyun doğal coşkusunun değişik ağaç türleri ile renk cümbüşü oluşturduğu güneş ışınları ile gökkuşağını içinde barındıran Türkiye’nin en büyük şelalelerindendir.

Mesire yeri olarak 28.12.1993 yılında, Tabiat Parkı olarak 11.07.2011 yılında tescil edilmiştir. Kışın beyaz yorganını örten, ilkbaharda ise orman gülleriyle canlanan Güzeldere’nin en görkemli zamanı ilkbahar ve güz mevsimi. İlkbaharın ve sonbaharın renk cümbüşüne dönüşen tonları bir tabloya benzetiyor bu nadide tabiat köşesini. Şelalenin yer aldığı tabiat parkındaki ağaç çeşitliliği, Anadolu’nun her yerinde bulabileceğimiz çeşitlerden daha fazlasını vadediyor.

image 18 - GÜZELDERE ŞELALESİ TABİAT PARKI

Şelalenin bulunduğu alanda, kayın, gürgen, köknar, porsuk, sarıçam, karaçam, kestane, ıhlamur, akçaağaç, dişbudak, ceviz, orman kavağı, orman söğüdü, orman gülü, karayemiş, papaz külahı ağaçları; böğürtlen, üvez, alıç, taflan, kantaron otu, kardelen, arap sümbülü, sıklamen, menekşe, düğün, eğrelti, fiğ, burçak gibi bitkiler de görülmektedir.

Bolu dediğimizde aklımıza nasıl göller, göletler geliyorsa, Düzce dediğimizde de aklımıza şelaleler gelmektedir. Sahip olduğu göller ve göletler nedeniyle Bolu nasıl göller diyarı olarak anılıyorsa, Düzce İlimizde sahip olduğu en fazla şelale ile şelaleler diyarı olarak anılmayı hak etmektedir.  Düzce; Türkiye’nin hatta Avrupa’nın en büyük ve en güzel şelalelerine ev sahipliği yapmaktadır.

GÜZELDERE ŞELALESİNDE KONAKLAMA

Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı alanındaki doğal dokuya dokunulmadan oluşturulan ahşap evler ile hobbit evi bulunmaktadır. Ön rezervasyon sistemi ile kiralanan ahşap bungalov evler de 1 salon, 1 yatak odası, 1 amerikan mutfak, 1 banyo ile sıcak su ve mutfak gereçleri, su ısıtıcı, dolaplar ve ayna bulunmaktadır.

Orman İçi Dinlenme Yeri olan Güzeldere Şelalesi’nde çadır kampı yapmak isteyenler için çadır kampı alanları da bulunmaktadır.

Kendi çadırınız ile 4 kişi için ödeyeceğiniz ücret 200 TL. İşletmeye ait çadırlarda 4 kişi için günlüğüne 500 TL ödeyerek konaklayabilirsiniz. Kendi çadırı ile gelen misafirlerin elektrik için minimum 10 metre kablo ve yanlarında ışık bulundurmaları gerekiyor. Karavanıyla gelenler için ise elektrik su dahil günlüğüne 200 TL ücret ödenmektedir.

image 19 - GÜZELDERE ŞELALESİ TABİAT PARKI

Buraya gelecekseniz sizlere tavsiyem konaklamalı gelmeniz. çünkü içerisinde çok güzel hobbit evleri ve bungolow evleri mevcut. geceyi burada geçirip sabahın erken saatinde şelaleye inerek hiç kimse olmadan en güzel fotoğrafları çekilerek gönül rahatlığı ile alandan ayrılabilirsiniz.

ULAŞIM

İstanbul yönünden gelenler; TEM Otoyolu Hendek çıkışından sonra Düzce ili sınırları içerisinde Gümüşova-Gölyaka TEM otoyolundan ayrılın.

Ankara yönünden gelenler; Düzce ili sınırları içerisinde Kaynaşlı çıkışından sonra, Gümüşova-Gölyaka çıkışından TEM Otoyolundan ayrılın. Gölyaka tabelasını takip ederek Gölyaka’ya ulaşın. Gölyaka`nın içinden güney istikametine gidilir ve Açma köyü sapağından doğu istikametine doğru Hacı Yakup Köyü’nde güneye doğru sapılarak “Güzeldere” tabelaları takip edilir. Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı Düzce’den 18 kilometre Gölyaka’dan ise 11 kilometre uzaklıktadır. Bölgeye ulaşmak son derece kolaydır. Tabelaları izlemeniz yeterli olacaktır.

Adres: Güzeldere Köyü, Gölyaka/DÜZCE

Telefon: +90 (380)-716-10-50

Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı Giriş Ücreti 2024

  • Alana giriş araç ile 60 ₺‘dir.
  • Konaklama için Bungolow evleri tercih ederseniz gecelik 2 kişilik konaklama + kahvaltı 1000 ₺, 2 kişiden sonra her misafir için 300 ₺ ek ücreti var. Evlerde mutfak, wc, banyo, tv bulunuyor.
  • Hobbit evde konaklama için 2 kişilik 500 ₺‘dir. wc, banyo, tuvalet yok. Sadece yatak bulunuyor.
  • Kamp alanı için çadır ile konaklama için 200 ₺
  • Karavan konaklama ücreti ise 200 ₺
  • Ortak alanda wc, duş, mescit, çeşme bulunmaktadır.

YEME İÇME

Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı alanında 250 kişilik bir restoran bulunmaktadır. Sabahları açık büfe kahvaltı; sonrasında sulu yemekler, kebap çeşitleri, balık, kıymalı karışık sucuklu, peynirli isteğe göre her çeşit pide çeşitleriyle, ızgara çeşitleri,  mevsimine göre salatalar, tatlı ile sıcak ve soğuk içecek çeşitleri bulunmaktadır.  Ayrıca yöresel ürünler pazarı ile 7/24 haftanın her günü açık bir market bulunmaktadır.

Güzeldere Şelalesi Neler Yapılır?

  • Çadırınızı kurup kamp yapabilirsiniz. Kamp yapmak ücretli.
  • Şelaleye yürüyüş yapabilirsiniz. Sizi yaklaşık 350 merdivenli zorlu bir yürüş bekliyor olacak.
  • Piknik alanı mevcut olup piknik yapabilirsiniz. Kamelyalar var.
  • Restoranda güzel bir kahvaltı yapabilirsiniz. Kişi başı serpme kahvaltı 30 ₺.
  • Bambu ağaçlarından yapılmış Bungolow evler ya da hobbit evlerinde konaklayabilirsiniz.
  • Fotoğrafçılık tutkunları için şelale ve doğada şahane kareler yakalayabilirsiniz.
  • Buraya kadar gelmişken hemen ilerisinde Pürenli Yaylası ve 20 dk mesafede ki Efteni gölünü ziyaret edebilirsiniz.

Efteni Gölü ve Kuş Cenneti’nin üzerinde bulunması nedeniyle doğal yapının zarar görmediği tabiat parkında ziyaretçilerin yararlanabileceği yeme, içme, dinlenme ve konaklama tesisi de hizmet veriyor.

Bölge trekking, kampçılık, at binme, bisiklet binme ve foto safari için uygun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu